Sreda, 28.09.2022.

13:36

Novi poraz Ukrajine? Potvrđeno: "Propala ofanziva"

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je danas da je propala ofanziva Ukrajine na Krasnolimanski okrug u nepriznatoj Donjeckoj Narodnoj Republici.

Izvor: Tanjug

Novi poraz Ukrajine? Potvrđeno:
Tanjug/AP Photo/Leo Correa, File

Kako su naveli, u toj akciji poginulo više od 70 pripadnika ukrajinske vojske.

"Kao rezultat neuspeha ofanzive ukrajinske vojske na Krasnolimanski okrug, gubici 66. i 93. mehanizovane brigade oružanih snaga Ukrajine iznosili su više od 70 poginulih, četiri tenka, šest pešadijskih borbenih vozila i tri oklopna vozila", navelo je ministarstvo.

Portparol Ministarsta odbrane Ruske Federacije, Igor Konašenkov rekao je da je više od 150 ukrajinskih vojnika ubijeno u ruskom napadu na privremene baze u Harkovskoj oblasti, prenosi Tas s.

"U masovnom raketnom udaru na privremene baze 14. i 92. mehanizovane brigade oružanih snaga Ukrajine, u blizini naselja Dvorečnaja, Kondrašovka i Petrovka u Harkovskoj oblasti, ubijeno je više od 150 militanata", rekao je Konašenkov.

U napadu na radionicu za popravku vojne opreme u Zaporoškoj oblasti, ruske snage su uništile 10 artiljerijskih sistema uključujući dva američke proizvodnje, saopštio je Konašenkov u svom redovnom brifingu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: