Četvrtak, 01.09.2022.

10:37

Tragedija u bolnici: Poginuo šef ruskog naftnog giganta

Ravil Maganov, šef ruskog naftnog giganta Lukoil, preminuo je u četvrtak nakon pada sa prozora bolnice u Moskvi, saznaje Rojters.

Izvor: Jutarnji list

Tragedija u bolnici: Poginuo šef ruskog naftnog giganta
Profimedia

Vest o smrti potpredsednika druge po veličini naftne kompanije u Rusiji potvrdili su pojedini ruski mediji, ali se detalji misteriozne pogibije ne saopštavaju.

Takođe, u Lukoilu postoji zavet ćutanja.

Maganov radi u Lukoilu od 1993. godine, a na čelo kompanije došao je 2020. godine. Uvek je bio blizak partner sa osnivačem Lukoila Vagitom Alekperovom. Njegov brat Nail je prvi čovek Tatnjefta, takođe ruske naftne kompanije.

Inače, Alekperov je u aprilu podneo ostavku na mesto predsednika Lukoila, nedelju dana nakon što su mu Britanci uveli sankcije i zamrznuli svu njegovu imovinu posle ruskog napada na Ukrajinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: