Utorak, 21.06.2022.

12:15

Oglasila se Litvanija: Nismo za eskalaciju

Litvanija nije zainteresovana za eskalaciju i ne bavi se blokadom Kalinjingradske oblasti, rekla je premijerka te zemlje Ingrida Šimonite.

Izvor: Sputnjik

Oglasila se Litvanija: Nismo za eskalaciju
Ilustracija: Profimedia

"Ne dešava se nikakva blokada Kalinjingrada, jednostavno od prošlog vikenda uvedene su sankcije za određenu robu koja je obuhvaćena sankcionim paketom, konkretno, tu su i crni metali, a železnica i učesnici sporazuma su obavešteni o uvođenju sankcija i da se ta roba ne može prebacivati i prevoziti", rekla je Ingrida Šimonite novinarima.

Tranzit sve ostale robe, koja nije obuhvaćena sankcijama, kao i putnika, u vezi s kojim postoji specijalni sporazum između EU, Rusije i Litvanije, odvija se, dodala je ona. Prema njenim rečima, da postoji dobra volja Litvanije potvrđuje i to da nije raskinut ugovor o tranzitu putnika u situaciji kada Rusija nije mogla da ga plati zbog sankcija prema ruskim bankama. Ona je rekla i da humanitarni tereti, pre svega hrana i lekovi, ne podležu zabrani. Ranije danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da Litvanija, zabranom tranzita robe železnicom u Kalinjingradsku oblast, pokazuje agresivno ponašanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: