Izrael gađao ciljeve južno od Damaska, ranjena jedna osoba

Izraelski avioni izveli su rano jutros napad na lokacije južno od Damaska, saopštio je sirijski vojni zvaničnik.

Izvor: B92

Petak, 10.06.2022.

07:55

Izrael gađao ciljeve južno od Damaska, ranjena jedna osoba

Kako je naveo, sistemi sirijske protivvazdušne odbrane uspeli su da osujete većinu napada, ali je u napadu ranjen jedan civil, prenosi Rojters.

Zvaničnik je rekao da su izraelske rakete izazvale i materijalnu štetu.

Ovo je drugi izraelski napad ove nedelje nakon što su u utorak raketama gađani položaji sirijske vojske južno od glavnog grada.

U napadu nije bilo žrtava, a pričinjena je materijalna šteta.

Prethodno su 13. maja sirijski mediji izvestili da su izraelski projektili gađali centralni deo zemlje i da je ubijeno pet osoba, uključujući jednog civila.

Izrael je tokom proteklih godina izveo stotine napada na ciljeve u Siriji, ali retko priznaje takve operacije, za koje se navodi da su usmerene na baze proiranskih savezničkih milicija, kao što je libanska militantna grupa Hezbolah koja ima borce raspoređene u Siriji na strani vladinih snaga sirijskog predsednika Bašara al Asada, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: