Ana Brnabić najavila obračun sa mafijom

Mandatarka Ana Brnabić je u ekspozeu pred narodnim poslanicima naglasila da je pred novom vladom ozbiljna i teška borba protiv organizovanog kriminala i mafije

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2020.

11:14

Ana Brnabić najavila obračun sa mafijom
FOTO TANJUG / NIKOLA ANÐIC

Ona je istakla da će presecanje izvora finansiranja i razbijanje mreže uticaja u državnim organima, politici i medijima onih koji se bave organizovanim kriminalom biti dve ključne tačke kojima će se zadati "odlučujući udarac organizovanom kriminalu".

Kako dodaje, mafija je pomislila da je jača od države i da može njome da upravlja.

"Naš posao je da pokažemo da je država uvek jaka, da sa institucijama nema igranja, da se nikakve veze između predstavnika institucija i kriminalaca neće tolerisati i da niko od njih neće biti zaštićen", poručila je Brnabićeva.

Kako je kazala, u ovoj borbi prevashodno se obraća bezbednosnim službama, koje se moraju posebno baviti bezbednošću predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je objavio i pokrenuo rat protiv mafije.

"Svedočimo svaki dan najmonstruoznijim i najbezobzirnijim napadima na njega i njegovu porodicu samo i isključivo sa jednim ciljem: da ga dehumanizuju i kriminalizuju do te mere da svaki napad na njega - verbalni ili fizički - postane očekivan i razumljiv", kaže Brnabićeva.

Ona je navela da je finansijska moć onih koji se bave organizovanim kriminalom ogromna.

"Naša energija da se ovome suprotstavimo mora biti veća. Ovo ću i lično shvatiti kao jedan od mojih zadataka i boriću se za istinu, svakodnevno i neumorno, protiv svih laži koje plasiraju protiv predsednika Republike i njegove porodice", kazala je Brnabićeva i dodala da će za pobedu nad organizovanim kriminalom biti preko potrebno učešće svih grana vlasti, a, pre svega, pravosuđa.

"Pružićemo punu zaštitu svima koji su uključeni u borbu protiv organizovanog kriminala, svaki policijski i finansijski inspektor, tužilac, sudija, novinar ili državni funkcioner koji bude na meti kriminalnih bandi biće pod zaštitom", naglasila je ona.

Očekuje u tom smislu podršku svih građana Srbije, ali i apsolutnu podršku zakonodavne i sudske vlasti.

"Ovo je borba za našu zemlju i za budućnost naše dece. Nemam dilemu, u borbi između države i mafije, država će izaći kao pobednik i garantujem da ćemo umeti da zaštitimo volju naših građana i čoveka kome su oni direktno i lično dali poverenje da vodi Srbiju u nove pobede", zaključila je Ana Brnabić svoj ekspoze pred poslanicima Skupštine Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: