Nedelja, 20.09.2020.

18:45

Evropska prestonica pred zaključavanjem

London je samo "danima udaljen" od blokade koja bi mogla ponovo da bude uvedena i podrazumeva rad od kuće, rekao je gradonačelnik Sadik Kan.

Izvor: Tanjug

Evropska prestonica pred zaključavanjem
EPA/NEIL HALL

Gradonačelnik veruje da glavni grad zaostaje samo dva ili tri dana za žarištima na severozapadu i severoistoku Engleske.

Pozvao je vladu da uvede ograničenja za barove i restorane i planira da naloži Londoncima da rade od kuće.

Broj slučajeva na 100.000 ljudi tokom sedam dana povećao se u Londonu sa 18,8 na oko 25 ranije tokom nedelje.

Upitan da li Londoncima može da se naloži da rade od kuće, ministar zdravlja Mat Henkok rekao je: "Ne bih to isključio“.

Ministar je rekao da je "veoma zabrinut" zbog najnovijih podataka koji sugerišu da bi Britanija mogla biti na istom putu kao Španija i Francuska - gde se broj smrtnih slučajeva i hospitalizacija povećava - bez efikasne akcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: