Ponedeljak, 31.08.2020.

07:40

10.000 ljudi, 40 borbenih letelica i 500 jedinica teške vojne tehnike "opkolilo" Belorusiju

Države-susedi Belorusije na zapadu jačaju prisustvo snaga NATO-a i izviđačku delatnost,

Izvor: Sputnjik

10.000 ljudi, 40 borbenih letelica i 500 jedinica teške vojne tehnike
Tanjug/AP/Ilustracija

To je izjavio televiziji ONT načelnik glavne uprave generalštaba Oružanih snaga Ruslan Kosigin.

"Danas, na teritoriji okolnih država u okviru operacije 'Atlantska odlučnost' pojačano je vojno prisustvo - Baltička vazduhoplovna policija. Tamo se konstantno nalazi kontingent snaga koji broji više od 10.000 ljudi, 40 borbenih letelica i 500 jedinica teške vojne tehnike", nabrojao je Kosigin.

On smatra i da, osim povećanja brojnosti snaga, povećano je i špijuniranje Belorusije.

Ranije je NATO negirao da Alijansa povećava svoje vojno prisustvo na beloruskim granicama i uverila da su okolne trupe usmerene, isključivo na odbranu. Ipak Oružane snage Belorusije nastavljaju da drže vojsku u stanje borbene gotovosti i izvode vojne vežbe na na svojim zapadnim granicama, preneo je Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: