Otac Sava: Resenje za Srbe na Kosovu je izvestan model kantonizacije

Izvor: B92

Utorak, 31.08.1999.

20:18

Default images
Otac Sava Janjic iz manastira Visoki Decani izjavio je da je u sadasnjim uslovima najbolje resenje za srpski narod na Kosovu i Metohiji izvestan model kantonizacije, koji bi podrazumevao redefinisanje granica opstina. Time bi se zaokruzila podrucja gde Srbi zive kao kompaktno stanovnistvo, kako bi mogli uz pomoc medjunarodne zajednice da formiraju svoju samoupravu i sopstvenu administraciju, rekao je otac Sava za televiziju Kragujevac. On je upozorio da se situacija na Kosovu svakog dana pogorsava i upozorio da je sledeca strategija albanskih ekstremista da pocnu minobacacke napade na enklave u kojima su koncentrisani Srbi sa namerom da se i oni pokrenu na iseljavanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: