Subota, 08.02.2020.

12:41

"Sankcije su kriminalni akt"

Vrhovni verski poglavar Irana, ajatola Ali Hamnei, nazvao je američke sankcije protiv Irana "krinimanlnim aktom", prenosi Rojters.

Izvor: Tanjug

Ilustracija: Depositphotos/ Doglikehorse

Govoreći danas na nacionalnoj televizij, Hamnei je američke sankcije nazvao kriminalnim aktom protiv Irana i ocenio da se sankcije mogu preokrenuti u novu priliku da iranska ekonomija ne zavisi samo od izvoza nafte.

U svom nedavnom javnom obraćanju naciji, Ali Hamnei je potvrdio svoj tvrdi politički kurs i pozvao Irance da se konsoliduju u odbrani vitalnih nacionalnih interesa.

Od ubistva generala Sulejmanija u Iraku prošlog meseca, Iran nastoji da ojača diplomatske aktivnosti i kontakte, ali istovremeno izražava svoju spremnost da se, ukoliko to bude potrebno i vojno suprotstavi američkim izazovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: