Veselji: I SAD će biti uključene u postizanje sporazuma

Kadri Veselji rekao je novinarima da će SAD, zajedno sa EU, biti uključene u postizanje sporazuma između Beograda i Prištine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.06.2019.

16:45

Veselji: I SAD će biti uključene u postizanje sporazuma
Foto: EPA-EFE/Valdrin Xhemaj

Predsednik kosovskog parlamenta obratio se novinarima nakon sastanka sa nemačko-francuskom delegacijom o predstojećem samitu u Parizu.

Neimenovani izvor, navodno prisutan na sastanku, preneo je za RTK da je Veselji na sastanku sa diplomatama rekao da Priština neće prihvatiti Zajednicu srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima.

"Stavovi kosovske delegacije bili su veoma jedinstveni. To je veoma dobar dan za Kosovo, zbog činjenice da su sa nama i zemlje kao što su Nemačka i Francuska", rekao je Veselji, prenela je prištinska Gazeta ekspres.

Prema njegovim rečima, Nemačka i Francuska nisu imale konkretne zahteve za prištinske političke lidere.

"Nije bilo nikakvog posebnog zahteva, osim činjenice da ćemo na samitu u Parizu još više pripremiti Nemačku i Francusku za dijalog, kao i SAD", rekao je Veselji.

RTK lajv prenela je i da je Veselji izneo neophodnost formiranja međunarodnog suda za genocid, koji je tokom poslednjih sukoba na Kosovu navodno počinila Srbija.

Navodi se i da je Veselji zatražio od nemačko-francuske delegacije jasnu evropsku agendu za Kosovo, te da nakon pariskog samita, koji je najavljen za 1. juli, očekuje jasnije smernice o svim pitanjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: