Nedelja, 14.04.2019.

12:21

Održan protest, pročitani zahtevi, šta to opozicija traži? VIDEO

U Beogradu je u održan dugo najavljivani protest opozicije "1 od 5 miliona".

Izvor: Prva

Održan protest, pročitani zahtevi, šta to opozicija traži? VIDEO
screenshot

I vlast i opozicija još ne mogu da usaglase tačan broj okupljenih građana, a prema proceni MUP-a, ispred Narodne skupštine bilo je više od 7.000 ljudi.

Nakon obraćanja lidera opozicije održana je i protestna šetnja, a pre toga pročitana su i tri ključna zahteva - traži se formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i izbor tehničkog i uređivačkog tima Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

Vlastima je dat je rok od 6 dana da odgovore na zahteve ili će protesti biti nastavljeni naredne subote.
Jesu li zahtevi opozicije opravdani? Kakav će biti eventualni odgovor vlasti i koliko je realno da dve strane sednu za pregovarački sto i uspostave dijalog?

O tome su u Jutarnjem programu Prve televizije govorili Zoran Ostojić, urednik portala ''Infobrif.rs'' i politički analitičari Branko Radun i Boban Stojanović.

Opširnije u video - prilogu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Podeli: