Studenti "sahranili" međunarodno pravo, Rezoluciju

Studenti u severnom delu K. Mitrovice performansom 'sahranili' su međunarodno pravo, Povelju UN, Rezoluciju SB UN 1244 i Vojno-tehnički sporazum iz Kumanova.

Izvor: B92

Petak, 14.12.2018.

13:43

Studenti

Oni su tako izrazili protest zbog odluke Prištine o formiranju tzv. vojske Kosova.

Studenti su započeli performans "posmrtnom povorkom" od studnetske menze do zgrade Unmika i OEBS-a.

Studenti su nosili primerak Povelje UN, Rezolucije SB UN 1244 i Vojno-tehničkog sporazum iz Kumanova, kao i list na kojem je pisalo "međunarodno pravo".
Simbolično, u 12.44 sati su "sahranili" međunarodno pravo, Povelju UN, Rezoluciju SB UN 1244 i Vojno-tehnički sporazum iz Kumanova. Studenti su nosili cveće, a preko usta im je bilo prelepljena traka na kojoj je stoji "100 odsto takse, 0 odsto slobode", koja simbolično označaja ćutanje međunarodne zajednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: