Sreda, 31.10.2018.

19:18

Lista Sulejman Ugljanin: RIK prekršila izborna pravila

Lista "Samoopređeljenje - dr Sulejman Ugljanin" iznela je niz zamerki na postupanje Republičke izborne komisije u pripremama za izbore 4. novembra..

Izvor: Tanjug

Lista Sulejman Ugljanin: RIK prekršila izborna pravila

Lista je zatražila da se nezakoniti akti RIK-a ponište.

Nezakonitim imenovanjem biračkih odbora u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, RIK je uvela pravne presedane i posebna pravila isključivo za izbor Bošnjačkog nacionalnog vijeća, navodi se u saopštenju te liste, uz ocenu da je RIK time kompromitovala ceo izborni proces, a pravila i procedure prekršila u korist jedne izborne liste. .

"Ovakvo postupanje Republičke izborne komisije ima za cilj da izazove sukobe među Bošnjacima i dodatno ugrozi izborni proces za izbor Bošnjačkog nacionalnog vijeća", ocenio je na završnom skupu Samoopredeljenja Ahmedin Škrijelja, kandidat sa liste.

Zamerke i zabrinutost zbog nezakonitog rada RIK, kako je rekao, uputili su u pisanoj formi predsedniku Srbije, premijerki, ministru lokalne samouprave, predsednici parlamenta i predsedniku RIK i tražili da se ponište svi nezakoniti akti RIK-a u vezi sa izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

U saopštenju za medije navodi se i da kandidati na listi "Samopređeljenje - dr Sulejman Ugljanin" očekuju da te institucije obezbede zakonom propisane uslove i fer i demokratske izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: