Ponedeljak, 22.10.2018.

23:25

TV21: Gruevski ide u zatvor koji je sam otvorio?

Nekadašnji makedonski premijer Nikola Gruevski, prema informacijama TV21, trebalo bi da zatvorsku kaznu od dve godine izdržava u zatvoru u Kumanovu.

Izvor: Tanjug

TV21: Gruevski ide u zatvor koji je sam otvorio?
Foto: Gettyimages

Kako nezvanično saznaje ta televizija on bi trebalo u zatvor da se javi 9. novembra

Televizija navodi da se ipak postavlja pitanje da li će Gruevskog od toga zaštititi poslanički imunitet s obzirom da se radi o dvogodišnjoj zatvorskoj kazni i ocenjuje da će "odgovor na ovo pitanje stići u narednom periodu".

TV21 takođe navodi da je "interesantno to što je Gruevski tokom mandata otvorio novi zatvor u Kumanovu, u kojem sada treba da odleži kaznu". Uz vest je postavljena i fotografija na kojoj se vidi kako Gruevski preseca crvenu vrpcu na otvaranju kumanovske kazneno-popravne institucije koja može da primi 250 zatvorenika.

Gruevskom je u petak potvrđena kazna od dve godine zatvora u slučaju kupovine luksuznog blindiranog vozila marke "Mercedes" koje je prema pisanju ovog medija vredno 600.000 evra.

Odluka više sudske instance dostavljena je sudiji za izvršenje krivičnih sankcija, koja u roku od najmanje osam, a najduže 13 dana treba da postupi po njima.

Sudija u tom periodu treba da donese odluku o datumu kada Gruevski treba da se javi na izdržavanje kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: