Vlast dala 12 miliona: "Oni tu i kupuju i prodaju" VIDEO

Građani Požege organizovali su proteste zbog odluke lokalne vlasti da kupi parcelu i objekat u vlasništvu članova porodice predsednice požeške skupštine.

Izvor: B92

Nedelja, 11.02.2018.

18:28

Vlast dala 12 miliona:
Foto: Screenshot

Osim toga, građani od državnih organa traže da rade svoj posao i ispitaju sporni slučaj.

Vladajuća većina u Skupštini opštine Požega odredila je 12 miliona dinara za kupovinu placa i nelegalno izgrađenog objekta koji su u vlasništvu supruga i devera predsednice Skupstine opštine Zorice Mitrović.

"Mogli smo da prodamo objekat i prošle godine. Možemo i sada da ga prodamo, ali moramo prvo ponuditi opštinskoj upravi, po pravu preče kupovine, jer se objekat nalazi između dva placa koji su u vlasništvu opštinske uprave," izjavila je Mitrovićeva.

Odluka vladajuće većine izazvala je burne reakcije požeške opozicije, koji su jednoglasni u oceni da se radi o kršenju zakona.

"Ovde imamo situaciju da se jedna osoba pojavljuje i kao kupac i kao prodavac. Da li se tu radi o sukobu interesa," istakao je odbornik Dveri Slavko Nikolić.

Kako je navedeno u obrazloženju, sporni objekat bi bio korišćen za proširenje kapaciteta Sportsko kulturnog centra koji se nalazi u blizini kuće Mitrovića i na taj način bilo bi rešeno i pitanje protivpožarne zaštite za sportsku halu, koja kako saznajemo nema upotrebnu dozvolu.

Stručnjak za građevinsko zemljište i pitanja legalizacije Simo Stokić navodi da nema dileme i da je postupak kupovine nelegalnog objekta novcem građana Požege "u potpunosti nezakonit i skandalozan".

“Vi možete da kupite nelegalne objekte kao privatno lice, parama iz svog džepa, ali da kupujete narodnim parama... To je zakonom zabranjeno“, ističe Stokić.

Opšrinije u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: