Dačić dogovara posetu Šojgua, možda stignu i "migovi"

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu mogao bi da poseti Beograd 20. oktobra. Postoji mogućnost da pre njega u Srbiju stignu obećani ruski "migovi".

Izvor: B92

Utorak, 26.09.2017.

08:25

Dačić dogovara posetu Šojgua, možda stignu i
Getty images

Tako bar tvrde "Večernje novosti", koje navode da će se detalji i datum Šojguove posete utanačiti 29. septembra, kada u Moskvu putuje ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić će u Moskvi prisustvovati Međuvladinom komitetu za trgovinu i naučno - tehničku saradnju Srbije i Rusije, gde će razgovarati s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim.

Osim ekonomskih, očekuje se da će dva visoka zvaničnika razgovarati i o političkim temama, kao što su pritisci na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, statusu Ruskog huanitarnog centra u Nišu, namerama Prištine da se učlani u međunarodne organizacije, navode "Novosti"

List podseća da su u nekoliko navrata ruski zvaničnic ipotvrdili da će do kraja godine isporučiti Srbiji šest lovaca "mig- 29", kao i da se razgovara o mogućoj prodaji Srbiji raketnog sistema S - 300.

Pomenuti migovi zahtevaju remont, koji košta od 180 do 230 miliona evra.

Takođe, Vojnotehnički dogovor dve zemlje podrazumeva i da naša zemlja kao donaciju dobije 30 tenkova T-72S i 30 borbenih izviđačkih oklopnih vozila BRDM 2 i manje topove kalibra 14,5 mm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: