Utorak, 25.07.2017.

09:31

Maduro smatra da CIA hoće da ga smeni s vlasti

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro zatražio je od vlada SAD, Meksika i Kolumbije objašnjenje o njihovoj navodnoj ulozi u zaveri CIA protiv njega.

Izvor: Beta/AFP

Maduro smatra da CIA hoće da ga smeni s vlasti
Tanjug-AP, arhiva

"Tražim od predsednika (SAD Donalda) Trampa da razjasni uvredljive i intervencionističke reči direktora CIA koji sebe smatra svetskom vlašću", rekao je Maduro juče na vojnoj ceremoniji.

On je optužio direktora CIA Majkla Pompea da zna da Vašington "sarađuje sa meksičkom i kolumbijskom vladom u cilju promene vlasti u Venecueli".

Venecuelanski ministar spoljnih poslova Samuel Monkada je na Tviteru objavio Pompeove izjave date u oviru bezbednosnog foruma održanog u SAD 20. jula.

Po tvrdnji Monkade, Pompeo je rekao da je "bio u Bogoti i Meksiku i pokrenuo tu temu (političku tranziciju u Venecueli) da bi im pomogao da razumeju kako mogu da doprinesu boljim rezultatima u tom delu sveta".

Maduro je zatražio od Meksika i Kolumbije da se izjasne o Pompeovim izjavama i da "uvedu političke i diplomatske sankcije ravne veličini uvrede".

I Meksiko i Kolumbija su odbacili navode o mešanju u unutrašnja pitanja Venecuele.

Demonstracije protiv Madurove vladavine traju već više od tri meseca, izazvane skupoćom i nestašicama hrane i druge robe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

13 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

8 h

Podeli: