Utorak, 06.06.2017.

19:45

Navijač sprečio masakr: Golim rukama nasrnuo na teroriste

Navijač čuvenog engleskog fudbalskog kluba Milvol, Roj Larner (47), jedan je od junaka poslednjeg terorističkog napada u Londonu.

Izvor: Tanjug

Navijač sprečio masakr: Golim rukama nasrnuo na teroriste
Foto: Tanjug/AP

On je golim rukama nasrnuo na teroriste i tako sprečio da naprave pravi masakr u jednom pabu na području Borou marketa.

Larner je tom prilikom zadobio osam uboda nožem i povredu glave, vrata, grudnog koša i ruku, nakon čega je prebačen u bolnicu, prenosi Hina.

Kako se navodi, kada su trojica islamista počela da napadaju ljude u pabu, Larner se isprečio ispred njih i počeo da viče, a zatim je krenuo ka njima kako bi ostali gosti paba dobili na vremenu za beg.

"Video sam njih trojicu kako idu, noseći velike noževe u rukama. Vikali su 'islam, islam' i 'Alah, Alah'. Stao sam ispred njih i poput idiota rekao: 'J... se, ja sam Milvol. Nakon toga su me napali. Bio sam sâm protiv trojice, zato sam i dobio osam rana. Srećom, nijedan udarac nije bio koban po mene", kazao je Larner engleskim novinarima.

U sekundama koje su usledile napadači su napustili pab, a obezbeđenje je uspelo da zatvori vrata i gurne stolove na njih.

Britanski mediji muškarca iz londonskog predgrađa Pekam slave kao junaka, a kako se navodi, njegovi prijatelji počeli su da sakupljaju novac za lečenje i pokrenuta je onlajn peticija kako bi dobio orden "Džordž Kroš" - jedno od najviših britanskih odličja.

Navijači Milvola su već godinama na lošem glasu, a odgovorni su za neke od najgorih nereda u istoriji britanskog fudbala, odnosno organizovanog navijanja.

U napadima u subotu uveče u Londonu ubijeno je sedam, a povređeno 48 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

20 h

Podeli: