Kraj sage "Crnadak, Bakir, Ambasada": Ivanić pisao Hagu

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić već je uputio pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2017.

17:55

Kraj sage
Tanjug

On je tim pismom osporio bilo čije pravo da u ime BiH podnosi aplikacije, jer o tome ne postoji odluka institucija BiH, rečeno je u kabinetu predsedavajućeg Predsedništva BiH, prenela je RTRS.

"Pismo istog sadržaja uputio je i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak. Predsedavajući Ivanić je već u više navrata najavio da će ponovo obavestiti Međunarodni sud u Hagu u slučaju da bilo ko pokuša da podnese aplikaciju u ime BiH", rečeno je u kabinetu predsedavajućeg Predsedništva BiH.

Iz kabineta su podsetili na Ivanićevu izjavu sa konferencije za novinare da će, kada aplikacija bude podnesena, pismo biti upućeno posredstvom specijalnog izaslanika, s obzirom na uticaj i pritisak bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića na ambasadora BiH u Holandiji Mirsadu Čolaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: