Bajden šef diplomatije? Fali pobeda Hilari i da ga ubede

Aktuelni potpredsednik SAD Džozef Bajden mogao bi postati šef američke diplomatije ukoliko na izborima pobedi Hilari Klinton, piše Politiko.

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

17:55

Bajden šef diplomatije? Fali pobeda Hilari i da ga ubede
Foto: Tanjug

Oni navode da bi Bajden bio odličan ministar, a izborni štab Hilari Klinton, iako fokusiran na izbornu pobedu, dosta vremena provodi u iznalaženju načina kako da Bajdena ubede da prihvati tu ponudi.

Zvaničnih razgovora o tome nije bilo, navodi ovaj medij i dodaje da bi izborom Bajdena on mogao da zaokruži višedecenijsku karijeru senatora, zatim dva mandata kao potpredsednik SAD i najbliži saradnik Baraka Obame.

Podseća se da je Bajden već bio angažovan u diplomatskim misijama.

U avgustu je putovao u Latviju na samit NATO kako bi uverio saveznike da su izjave Donalda Trampa o ovom vojnom savezu irelevantne. Takođe, i on sam izrazio je ne jednom želju da ostane u novoj administraciji i "doprinese domaćoj i spoljnoj politici SAD".

Ukoliko, pak, do toga ne dođe, Bajden je rekao da će pisati možda knjigu, te da to svakako neće biti bestseler.

Razmišlja se o tome da, ukoliko Klintonova pobedi, u njenoj administraciji budu Talbot Strob, ili Nikolas Berns.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: