Sreda, 30.04.2003.

08:36

"Preduzete mere suzbijanja SARS"

Izvor: Beta

Default images
Gradonačelnik Pekinga Vang Čišan izjavio je da virus atipične upale pluća, SARS, preti da preplavi bolnice u glavnom gradu Kine i da je preduzeta velika akcija suzbijanja bolesti i smirivanja "masovne panike". Gotovo 10.000 ljudi je smešteno u karantin, SARS je u Pekingu izazvao opšti strah, a u nekim oblastima stanovništvo panično kupuje lekove i zalihe hrane. "Među gradjanima vlada masovna panika zbog visoko infektivne prirode bolesti i komplikovane epidemijske situacije", rekao je Vang. "Kako panika u javnosti još nije ublažena, potrebno je mnogo posla kako bi bila obezbeđena društvena sigurnost", rekao je on. Rast obolelih od SARS u Pekingu primorao je Vladu da poveća broj bolnica za lečenje bolesti. "Zbog nedostatka kreveta u određenim bolnicama, svi pacijenti sa SARS-om ne mogu biti hospitalizovani na vreme", rekao je Vang. On je izjavio da Peking preuzima "odlučne" korake kako bi stavio u karantin ljude za koje se sumnja da su oboleli od SARS. Škole u gradu ne rade do 7. maja, bolnice su opkoljene kordonima, a pozorišta i bioskopi su zatvoreni na dve nedelje.

Peking je trenutno oblast koja je najviše pogođena u svetu. Prijavljeno je 1.347 slučajeva SARS, a do sada je umrlo 66 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: