Četvrtak, 03.09.2015.

22:09

Vozač hladnjače smrti:Nisam znao da prevozim ljude

Vozač za koga se sumnja da je vozila hladnjaču u kojoj su pronađena tela 71 izbeglice na auto-putu u Austriji rekao je na sudu da nije znao da prevozi ljude.

Izvor: B92

Default images
Foto: Tanjug

"Ne", rekao je kratko odgovarajući na pitanje je li znao da prevozi ljude, javlja Hina, a prenose hrvatski mediji.

Austrijsko državno tužilaštvo treba u petak da objavi rezultate obdukcije žrtava koje su najverovatnije umrle od gušenja.

Kamion-hladnjača pronađena je na auto-putu na istoku Austrije sa 71 telom, najverovatnije sirijskih izbeglica, među kojima je bilo i četvoro dece.

Sud u Montani, na severozapadu Bugarske, odlučio je u četvrtak da produži pritvor vozaču Cvetanu Cvetanovu (32) koji je u ponedeljak uhapšen u romskoj četvrti u Lomu, na severu zemlje, po međunarodnoj poternici koju je raspisala Austrija. Zahtev za izručenje očekuje se početkom sledeće nedelje.

Još petorica muškaraca, četvorica Bugara i Avganistanac, pritvoreni su u Mađarskoj u vezi sa ovim slučajem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: