Sreda, 04.01.2017.

08:33

Crnohumorni Šarli ebdo o "svetlu na kraju tunela" / FOTO

Satirični časopis Šarli ebdo je crnohumornom naslovnom stranom novog broja najavio obeležavanje druge godišnjice terorističkog napada na svoju redakciju.

Izvor: B92

Crnohumorni Šarli ebdo o
Tanjug/AP

U posebnom izdanju koje je objavljeno u sredu vidi se čovek koji se smeje pred nišanom i cevi “kalašnjikova” koju drži džihadista.

“2017, napokon, svetlo na kraju tunela”, piše na naslovnoj strani.

U terorističkom napadu braće Saida i Šerifa Kuašija izvedenom pre skoro dve godine u redakciji satiričnog lista u Parizu ubijeno je 12 ljudi, među njima i nekoliko svetski poznatih crtača stripova.

Prvu godišnjicu tragedije su obeležili naslovnicom na kojoj je ilustrovan bradati bog sa kalašnjikovim, uz poruku “godinu dana kasnije, ubica je i dalje u bekstvu”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: