Nedelja, 04.01.2015.

21:54

Nemojte kupovati ovu tortu

Nacionalna organizacija potrošača Srbije upozorila je potrošače da ne kupuju torte koje su ukradene sa deponije u Kragujevcu.

Izvor: B92

Default images
foto: facebook.com/ZastitaPotrosaca

NOPS i Udruženje za zaštitu potrošača Vojvodine (UZPV) objavili su fotografiju torti sa upozorenjem da se one i dalje preprodaju po Srbiji.

“Hrana koja se stavlja u promet mora da ima oznaku pripadajuće serije ili lota, što podrazumeva grupu jedinica hrane koja je proizvedena u jednakim uslovima. Da li je reč samo o ovom lotu (vidljiv na srednjoj slici u gornjem redu), ili ih ima više, nije nam poznato u ovom trenutku, ali se nadamo da će se oglasiti i proizvođač, kao i nadležne inspekcije koje su naredile uništavanje torti nebezbednih za ishranu, a koje su se potom našle na crnom tržištu”, navodi se na Fejsbuk stranici “Zaštita potrošača”.

NOPS i UZPV navode i da su potrošačima neophodne sve informacije u vezi sa slučajem torti sa deponije, kao i da treba istražiti i objaviti lanac odgovornosti.

Policija, tužilaštvo i Gradska uprava Kragujevca nisu odmah bili obavešteni o krađi 18.000 torti sa deponije u Jovanovcu koja se dogodila 24. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: