"Pregovori kad se približe stavovi"

Nova runda pregovora između Prištine i Beograda zavisi od približavanja stavova dve strane o regionalnom predstavljanju Kosova, izjavila je Edita Tahiri.

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2012.

22:35

Default images

Tahiri u intervjuu za Radio Kosovo rekla je da će u regionalnim inicijativama Kosovo biti predstavljeno sa jednom fusnotom koja izražava realnost da je Kosovo priznato od većine zemalja u regionu.

Prema njenom mišljenju, fusnota koja će predstavljati Kosovo na ovim inicijativama, bila bi nešto kao model koji danas ima Makedonija.

Ona je rekla da je predstojeća poseta posrednika u dijalogu Roberta Kupera Beogradu i Prištini "šatl-diplomatija" s ciljem da sagleda približavanje pozicija.

"Dijalog treba da se nastavi, ali sada ne mogu da kažem kada. Međutim, mogu da kažem da kad se približu stavovi obe strane u vezi sporazumom o regionalnoj saradnji, tada će se desiti i sledeća runda", lazala je Tahiri.

Tahiri je predlog u četiri tačke predsednika Srbije Borisa Tadića za rešenje problema na severu Kosova nazvala "njegovom beskrajnom maštom" i isključila svaku mogućnost da se sever Kosova uključuje u političke razgovore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: