Četvrtak, 19.09.2019.

21:19

Umro bivši predsednik Tunisa Ben Ali

Bivši predsednik Tunisa Zine el Abidine Ben Ali, preminuo je danas u 83. godini, saopštio je njegov advokat.

Izvor: Tanjug

Umro bivši predsednik Tunisa Ben Ali

"Ben Ali, koji je živeo u egzillu u Saudijskoj Arabjii, preminuo je u Džedi, a njegovo telo će biti prebačeno u Meku, gde će sačekati odluku porodice o sahrani", izjavio je advokat Munir ben Salah za AP.

Ben Ali je bolovao od raka prostate, a u bolnicu je primljen prošle nedelje.

On je svgnut sa vlasti 2011. godine nakon 23 godine na čelu zemlje, u krvavim protestima koji su označili početak Arapskog proleća, nakon čega je zbačeno još nekoliko autokratskih lidera.

Iako je u više navrata bio osuđivan za korupciju, pojedine pristalice pozivale su na njegov povratak zbog ekonomskih i bezbednosnih izazova koji su zadesili zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: