Ikea povlači testenine zbog soje

Trgovački lanac Ikea upozorio je kupce da testenine koje se prodaju u Ikea Trgovini švedske hrane, mogu sadržati soju koja nije deklarisana na ambalaži.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

20:10

Default images

Reč je o testeninama "Pastalgar Fulkorn"i "Pastalgar", a kompanija povlači te proizvode iz prodaje.

Ikea je testenine povukla iz prometa kao meru predostrožnosti, nezavisno od datuma proizvodnje, prenosi regionalni portal Seebiz.

Konzumacija tih proizvoda može izazvati alergijsku reakciju kod osoba alergičnih na soju, a sigurni su za sve koji nisu alergični ili osetljivi na soju.

Kupci koji su alergični na soju ili su iz bilo kog razloga zabrinuti za sigurnost proizvoda za konzumaciju mogu da vrate pomenute testenine u najbližu robnu kuću Ikea i da im novac bude vraćen, saopštila je ta kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

1 d

Podeli: