Ukrajina traži od MMF-a 20 mlrd $

Ukrajina, čija je ekonomija znatno oslabljena višemesečnom političkom krizom, trenutno je u pregovorima sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Svet

Izvor: B92

Utorak, 25.03.2014.

14:58

Default images

Pregovara se o paketu pomoći u iznosu od 15 do 20 milijardi dolara, izjavio je ukrajinski ministar finansija, Oleksandar Šlapak.

"Uspešno se krećemo ka zaključenju programa pomoći. Mislim da bi trebalo da dobijemo ono što tražimo, a to je suma od 15 do 20 milijardi dolara", izjavio je Šlapak, misleći na aktuelne razgovore sa MMF-om, a preneo je Rojters.

Govoreći pred novinarima uoči zasedanja ukrajinske vlade, Šlapak je poručio da njegovo ministarstvo očekuje nastavak usporavanja i stagnaciju privrede Ukrajine, uz projektovani pad u ovoj godini od tri odsto bruto društvenog proizvoda (BDP).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: