Španci u štrajku, štrajkuje i kralj

Španski kralj Huan Karlos Burbonski i njegov sin princ Filip od Asturije pridružiće se generalnom štrajku koju su organizovala dva najveća španska sindikata.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 29.09.2010.

08:11

Default images

Kralj i prestolonaslednik su otkazali sve svoje javne obaveze u znak poštovanja prema pravu zaposlenih na obustavu rada.

Iz kraljevske palate su, međutim, objasnili da nije reč o podršci zahtevima štrajkača protiv najavljenih mera štednje vlade premijera Hosea Luisa Sapatera, već o zauzimanju "neutralnog stava".

U saopštenju se navodi da su kralj i njegov sin otkazali sve svoje obaveze u javnosti i da će dan provesti radeći u svojim kancelarijama u palati Sarsuela, rezidenciji kraljevske porodice u Madridu.

Inače, očekuje se čitava zemlja bude paralizovana generalnim štrajkom, prvom obustavom rada koju su sindikati zakazali od dolaska socijaliste Sapatera na vlast 2004. godine. Naime, zaposleni u železničkom, avionskom i putnom prevoz kao i u gotovo svim javnim službama biće u štrajku.

Vlada i sindikati su ipak uspeli da se dogovore o minimalnom procesu radu u najosteljivijim sektorima - zdravstvu, obrazovanju, administraciji i socijalnim službama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: