Šamar Trampu - bojkot SAD robe, otkaz putovanja

Kanađani su stali u odbranu svog premijera Džastina Trudoa, nakon što ga je verbalno napao američki predsednik Donald Tramp povodom tarifa na čelik i aluminijum

Svet

Izvor: B92

Petak, 22.06.2018.

09:28

Šamar Trampu - bojkot SAD robe, otkaz putovanja
Foto: Thinkstock

Kanađani su na to odgovorili pozivom na bojkot američke robe i otkazivanjem odmora u SAD.

Kupci tako izbegavaju Kentaki burbon, vino iz Kalifornije i Floride, a izbegavaju američke kompanije poput Starbaksa, Volmarta i Mekdonaldsa, objavila je kanadska mreža CTV njuz.

Na Tviteru, haštagovi poput #BuyCanadian, #BoycottUSProducts i #BoycottUSA šire se dok rastu Trampove tarife.

Jedan stanovnik Otave je objavio korpu punu kanadskih proizvoda, dok putnici kažu da će ostati na severu ovog leta, umesto da rezervišu putovanja u SAD.

"F..k you Trump. Upravo smo rezervisali odmor od 3.000 dolara u divnoj Britanskoj Kolumbiji. Srećna godišnjica nama. #Canadastrong #BuyCanadian #F *** Tariffs”, tvitovala je jedna Kanađanka.

Jedan korisnik Tvitera pozvao je "Amerikance patriote" da rezervišu odmor u Kanadi i povećaju kupovinu kanadske robe.

Trudo je pokazao da zna za podršku pojedinačnih Kanađana tokom skupa u Parlamentu ranije ove nedelje. "Postoji patriotski talas poslednjih nekoliko dana", rekao je.

Svojevrstan verbalni sukob između Trampa i Trudoa nastao je nakon što je Tramp prošle sedmice rekao da će nametnuti takse za uvoz čelika i aluminijuma.

Situacija je eskalirala tokom vikenda na sastanku ekonomskih sila G7 u Kvebeku, kada je Trudo na konferenciji za novinare rekao da Kanada neće biti prisiljena odlukama SAD i nazvao tarife "uvredljivim".

Tramp je čuo primedbe i nazvao Trudoa “vrlo nepoštenim i slabim”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: