EU na korak od izricanja najveće kazne ikada

Šest vodećih evropskih proizvođača kamiona moglo bi da se suoči sa najvećom kaznom koju je ikada izrekla Evropska unija za kartelsko udruživanje.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 01.06.2016.

08:25

EU na korak od izricanja najveće kazne ikada
Foto: Thinkstock

Oni su optuženi za nameštanje cena i odlaganje uvođenja novih tehnologija za merenje emisije štetnih gasova, piše britanski list Fajnenšel tajms.

Evropska komesarka za zaštitu konkurencije Margret Vestager je 2014. godine podnela optužnicu protiv DAF-a, Dajmlera, Iveka, Skanije, MAN-a i Volvo/Renoa, od kojih su četiri kompanije već odvojile na stranu 2,6 milijardi dolara, navodi FT.

Istraga se fokusira na ponašanje pomenutih šest kompanija u periodu od 1997. do 2011. godine, prema dokumentima u koje je FT imao uvida.

Izricanje kazne se, prema izjavama pojedinaca upoznatim sa pregovorima o visini kazne, očekuje ove godine, moguće je i kroz nekoliko nedelja, osim ukoliko ne dođe do nekog preokreta unutar same Evropske komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: