Kafedžije u štrajku zbog poreznika

Ugostitelji iz Novog Sada i cele Srbije organizovaće u sredu, 22. oktobra, akciju, odnosno štrajk upozorenja, tokom kojeg će obustaviti rad na jedan sat.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.10.2014.

18:14

Default images

Oni štrajk organizuju u znak protesta protiv, kako kažu, bahatosti poreskih inspektora.

Predstavnik Udruženja ugostitelja Dragan Stanojević rekao je, na konferenciji za novinare u Novom Sadu, da je u protekla tri meseca u tom gradu inspekcija zatvarala lokale i zbog najmanjih prekršaja.

Stanojević je rekao da je ugostiteljima trenutno najveći problem upravo zatvaranje lokala od sedam do 14 dana tokom inspekcije, jer tada nema prometa i ne mogu da zarade kako bi izmirili dažbine.

Kako je objasnio, cilj štrajka i akcije jeste regulisanje evidentiranja prometa robe, kao i usaglašavanje rada poreskih inspektora na teritoriji cele zemlje, a ukoliko situacije ne bude bila poboljšana, ugostitelji su najavili da će pooštriti štrajk.

Poreska uprava je u Novom Sadu zatvorila oko 200 lokala, a u obrazloženju, koje je zalepljeno na zatvorenim lokalima, navela je da je "evidentiranje prometa osnov za uredno izmirenje poreskih obaveza".

Pojedini novosadski ugostitelji su pored tog upozorenja Poreske uprave nalepili svoja upozorenja, u kojima su poručili da poreznici "lažu".

"Ustanovili su da su uredno izdavani fiskalni računi, da su svi radnici uredno prijavljeni, da u kasi nema ni viška ni manjka novca. Zatvaraju nas zbog robnog manjka u magacinu u vrednosti od 6.460,00 dinara", pisalo je na natpisu zalepljenom na jednom od zatvorenih lokala.

U drugom lokalu nakon zatvaranja su naveli da im je Poreska uprava u magacinu pronašla višak od četiri flašice soka i pet flašica kisele vode i zbog toga je zatvorila kafić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: