Srbija

Petak, 19.09.2014.

11:03

EY Srbija uposliće 100 mladih

Revizorsko-konsultantska kompanija EY Srbija priključila se inicijativi "Alliance for Youth" u sklopu koje do 2020., planira da zaposli 100 mladih stručnjaka.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako se navodi u saopštenju te firme, ona će omogućiti da još 300 studenata steknu iskustvo na praksi u kompaniji.

Inicijativa koju je EY potpisao s kompanijom Nestle osmišljena je s ciljem da se smanji gorući ekonomski i socijalni problem - nezaposlenosti mladih u čitavoj Evropi.

Sporazumom potpisanim u Veveju u Švajcarskoj, EY se obvezao da će do 2020. godine u čitavoj Evropi zaposliti 55.000 pripravnika i angažovati 35.000 praktikanta, kojima će ponuditi priliku za lični razvoj, obuku i napredovanje.

"Kao deo globalne kompanije, EY Srbija, BiH i Crna Gora - uključuje se u ostvarivanje postavljenih ciljeva, a sprovođenje inicijative samo je nastavak prihvaćene prakse u Srbiji", navodi se u saopštenju.

Kompanina podseća da je ove godin u regionu Srbije, BiH i Crne Gore zaposlila 25 mladih, koju su tek završluili fakultetsko obrazovanje, dok je u 2013. godini bila osigurana praksa za 130 studenata. U naredne tri godine očekuje se zapošljavanje 100 mladih stručnjaka i 300 novih praktikanata.

"Čak i kada su se mnoge zemlje ekonomski oporavile i kada se pojavio novi optimizam na nivou globalne ekonomije, tvrdoglavo visoka stopa nezaposlenosti među mladima od 16,1 odsto i dalje je jedna od najvećih barijera za razvoj", rekla je partner i rukovodilac sektora za reviziju i povezane usluge Olivera Andrijašević.

Kompanija EY je ove godine proširila prošlogodišnje planove za davanje šanse novim nadama poslovnog sveta.

Inicijativi kojom se teži zaustavljanju rasta nezaposlenosti kod mladih u Evropi, priključile su se i neke od najvećih svetskih kompanija poput: AXA, Adečo, Cargill, Chep, DS Smith, Facebook, Firmenić, Google, Nielsen, Publicis, Salesforce.com, Twitter i White&Case, a projekat podržava Evropska komisija.

Navedeni partneri i osnivači projekta imaju za cilj da otvore više od 100.000 novih radnih mesta za mlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

6 h

Podeli: