Kraljevo: Svaki peti plaća porez

Od ukupno 3,6 milijardi dinara, koliko je planirano da se na godišnjem nivou "slije" u budžet Grada Kraljeva, u prvih šest meseci ostvareno je svega 40 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

10:13

Default images

To je izjavio zamenik gradonačelnika Milun Jovanović, precizirajuću da je najviše podbacila naplata poreza na imovinu građana.

"Naplata poreza na imovinu građana u ovoj godini, ostvarena je sa svega 19 odsto, dok je kod pravnih lica bila nešto bolja i iznosi 25 odsto. Veliki problem je nastao, jer smo planirali da od neneplaćenih 1,4 milijardi dinara za korišćenje građevinskog zemljišta, naplatimo bar 500 miliona dinara. Ali, realizacija je bila samo jedan dosto", kaže Jovanović.

Prema njegovim rečima, u Kraljevu ima dosta neprijavljenih objekata, pa čak i čitavih stambenih zgrada.

"Broj novih poreskih obveznika je kao postojeći. Zato ćemo izdvojiti 20 miliona dinara za javne radove, kako bi mladi, nezaposleni, bili angažovani u poreskoj administraciji, na popisu neprijavljene imovine", najavio je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: