Vip: Mobilni internet sve traženiji

Kompanija Vip mobajl uložila je ove godine oko 23 miliona evra u razvoj mobilnog širokopojasnog interneta koji se zasniva na HSPA+ tehnologiji.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 17.09.2011.

15:42

Default images

Mobilnim internetom trenutno pokrivamo oko 56 odsto populacije u Srbiji, izjavio je predsednik Upravnog odbora te kompanije Tanasis Kacirumpas.

''Sa brzinom prenosa do 42Mbps za preuzimanje podataka i 5.7Mbps za postavljanje sadržaja, mogu sa pravom da kažem da smo u Srbiji pozicionirani kao inovator i tržišni lider u mobilnom širokopojasnom internetu'', kaže Kacirumpas.

Prema njegovim rečima, HSPA+ (Evolved High-Speed Packet Achess) mrežu u ovom trenutku mogu koristiti stanovnici svih većih gradova u Srbiji, dok ostali, takođe, mogu da koriste Vip mobilni internet na, u najmanju ruku, EDGE tehnologiji. ''Jedinstvenom kombinacijom neograničenog prenosa podataka, niskih tarifa i izuzetne brzine mobilnog širokopojasnog interneta, uveli smo novine na srpskom tržištu. Korisnicima smo, osim toga, pružili mogućnost da po pristupačnoj ceni i na više rata nabave laptop i netbuk računare'', naglasio je čelni čovek Vip mobajla u Srbiji.

Kacirumpas je ocenio da su korisnici "gladni informacija", što, kako je naveo, pokazuje i činjenica da je internet penetracija u Srbiji veća od 40 odsto, da ima oko tri miliona Fejsbuk korisnika - mnogo više nego u susednim zemljama.

''Zato smo korisnicima pružili priliku da do informacija dođu na brz i povoljan način, na šta smo imali pozitivne reakcije, jer se njihov broj povećava iz dana u dan'', kazao je Kacirumpas i dodao da nije očekivao da će tako brzo dostići postojeći nivo korisnika.

Veliki broj korisnika prelazi i sa fiksnog, širokopojasnog interneta na Vipov mobilni internet što potvrđuje kvalitet mreže, usluge ali i cene, naglasio je Kacirumpas.

On je naveo da se kompanije nije zadržala samo na osnovnoj usluzi mobilnog širokopojasnog interneta, nego i dalje traži načine da poboljša servise u skladu sa potrebama korisnika.

U sklopu mobilnog interneta, korisnicima su ponuđene i dodatne usluge, kao što je dvostruka zaštita internet saobraćaja - na mreži i na samom uredjaju, kao i mogućnost da, nakon što potroše osnovni paket, po povoljnoj ceni kupe dodatnu količinu megabajta za prenos podataka uz maksimalnu brzinu protoka, objasnio je Kacirumpas.

On je podsetio da je Vip i dalje najveća grinfild investicija u Srbiji, jer je od 2007. godine do sada uložio 669 miliona evra, uključujući i iznos za licencu.
Poslovni planovi predviđaju kontinuirani rast kompanije u ovoj i u narednim godinama, a da bi se to ostvarilo neophodno je nastaviti sa ulaganjem u razvoj mreže, inovativne proizvode i usluge za korisnike.

''Želimo da ispunimo obećanje koje smo dali kada smo došli na ovo trzište - da ćemo uvek donostit inovativne, ekskluzivne i povoljne usluge. Koliko su nam važne investicije, jednako nam je važno da i korisnici prihvataju naše usluge i sve dok od njih dobijamo pozitivan odgovor, nastavićemo sa ulaganjem'', zaključio je Kacirumpas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

23 h

Podeli: