Studenti iz dijaspore pomožu matici

Srpski studenti iz dijaspore boraviće od 14. do 29. avgusta na praksi u 18 opština i gradova Srbije, u okviru programa "Upoznaj državu Srbiju".

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 14.08.2011.

14:54

Default images

Studenti iz osam zemalja biće na praksi u Vranju, Kragujevcu, Pančevu, Požarevcu, Somboru, Čačku, Apatinu, Velikom Gradištu, Vrnjačkoj Banji, Zemunu, Inđiji, Negotinu, Novom Bečeju, Paraćinu, Rumi, Sokobanji, Ćupriji i Ubu, saopštilo je Ministarstvo vera i dijaspore.

Tokom dvonedeljne prakse studenti srpskog porekla iz Italije, Francuske, Austrije, Nemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Slovačke i Makedonije upoznaće se sa načinom rada lokalnih samouprava u Srbiji i njihovom ulogom u privrednom sistemu zemlje.

U saopštenju se ističe da će mladi akademci iz dijaspore znanjem, iskustvom i kontaktima stečenim u inostranstvu dati znatan podstrek lokalnom razvoju Srbije.

Tim povodom Ministarstvo vera i dijaspore organizovaće sutra svečano okupljanje studenata iz dijaspore i predstavnika lokalnih samouprava u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: