Noletovi milijarderi grade fabrike

Milijarderi Bili Ngok i Ron Barkl već su održali sastanak sa državnim vrhom i sklopili prve dogovore o investiranju u Srbiju.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 07.07.2011.

00:02

Default images

Podsetimo, njih je srpski teniser Novak Đoković pre tri dana doveo u Beograd.

Kako Blic saznaje, Ngok će u Nišu otvoriti fabriku koja će se baviti proizvodnjom energije, a dogovoreno je i da se u tom delu Srbije prave proizvodi modne kuće “Serđo Takini”.

Takođe, dogovoreno je i da se srpski poljoprivredni proizvodi prodaju hotelima i trgovinskim lancima širom Amerike čiji je vlasnik Amerikanac Barkl.

Ministar Vuk Jeremić i najbolji svetski teniser Novak Đoković bili su domaćini uglednim biznismenima

"Konkretni dogovori sa kineskim i američkim biznismenom su postignuti, a uskoro će biti i stavljeni na papir. To će se dogoditi već u oktobru na sastanku mešovitog komiteta Srbije i Kine, na kojem ću ja, pored potpredsednika kineske vlade, biti predsedavajući", potvrdio je Vuk Jeremić, ministar spoljnih poslova.

Mada je hongkonški biznismen Bili Ngok u Srbiji poznat kao vlasnik “Serđa Takinija”, u svetu je prepoznatljiv kao vlasnik kompanije “Čajna envajermental enerdži holdings”, koja se bavi proizvodnjom obnovljive energije iz solarne energije i biomase. Središte Ngokove kompanije je u Hongkongu, a u Silicijumskoj dolini u Kaliforniji otvorio je inženjerski deo fabrike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: