Ugovor Ikarbusa i Brede 20. januara

Potpisivanje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji Fabrike autobusa Ikarbus i italijanske firme "Breda menarini" trebalo bi da se realizuje 20. januara.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.01.2010.

08:47

Default images

Predsednik sidnikata u Ikarbusu Velimir Gligorić kaže da pregovori još traju, ne želeći da iznosi detalje do sada obavljenih pregovora, ističući samo da se stvari odvijaju u pozitivnom pravcu.

Ugovor je prethodno trebao da se potpiše 21. decembra, ali je to odloženo dok se ne preciziraju neki tehnički detalji i tekući troškovi oko plaćanja komunalnih usluga i radničkog standarda. Kako su tada rekli predstavnici italijanske kompanije, oko 80 odsto ugovora je već usaglašeno.

Prema ugovoru o poslovno-tehničkoj saradnji, italijanski "Breda menarinibus" bi trebalo da zakupi beogradski Ikarbus na dve godine i da godišnje sklapa od 250 do 300 autobusa, na čemu bi bilo uposleno oko 300 radnika.

Breda bi trebalo da uzme u zakup fabriku Ikarbus na dve godine, a svi drugi objekti koji nisu u funkciji proizvodnje trebalo bi da se prodaju na licitaciji i da se od tog iznosa namire dugovanja Ikarbusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: