Profesionalni golf teren u Surčinu

Grupa stranih investitora planira da u Surčinu izgradi luksuzni stambeni kompleks za 25.000 ljudi, ali će investiciju početi prvim profesionalnim terenom za golf.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 01.07.2008.

15:01

Default images

Izgradnja terena i kompleksa "Oejzis" u naselju Bečmen kod Surčina, nadomak Beograda, trebalo bi da počne za godinu dana. Konzorcijum stranih investitora "El golf" u tom periodu trebalo bi da zavriši analize terena i prikupi neophodnu dokumentaciju. Prvi profesionalni golf terena u Srbiji sa 18 rupa prostiraće se na 110 hektara.

Arhitekta Piter Haradin kaže za B92 da mu je tokom projekatovanja bilo teško da pomiri zahteve investiora i želju da golferima na novom terenu pruži jedinstveno iskustvo.

"Mi stalno pravimo kompromise. Investitori nekada žele nešto što mi ne želimo, a mi branimo golf i želimo da ljudima pružimo pravo golf iskustvo.To je vrlo važno za nas", rekao je Haradin koji dodaje da se, što se terena tiče, trude da očuvaju prirodne resurse koliko je to moguće.

"Teren je sada prekriven kukuruznim poljem, što nam omogućuje da budemo kreativni. Ipak, u blizini je šuma i nju ćemo očuvati. S obzirom da će to biti prvi profesionalni golf teren u Srbiji potrudićemo se da bude dobar", kaže Haradin.

Američko-austrijsko-izraelski konzorcijum "El golf" na obodima golf terena izgradiće i luksan stambeni kompleks sa vilama, kućama i stanovima u kojem bi treblo da živi 25.000 stanovnika. Nekretnine će biti namenjene prvenstveno poslovnim ljudima koji žele da se presele u miran kraj okružen golf terenom i veštačkim jezerom.

"Tu ćemo imati i školu i šoping centar i zdravstveni centar znači praktično grad u gradu. sa potencijalom da se širi naravno ne mođa sa naše strane, ali sigurno da će opština Surčin biti jedno od najatraktivnijih područja za investicije u Beogradu", kaže Saša Trišić, menadžer za projekte i predstavnik konzorcijuma investitora.

Prema planu, izgradnja celog kompleksa u nekoliko faza trajaće osam godina. Kao osnovnu prednost investitori navode blizinu sremske magistrale, obilaznice, dobru vezu sa aeorodrom, ali i sa centrom Beograda. Ne treba zanemariti ni cenu kvadrata, koja će se u ovom stambenom kompleksu kretati od 1.800 do 2.000 evra

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: