Poznata fabrika čipsa seli se u Srbiju

Kompanija "Pepsiko" do kraja godine će ugasiti proizvodnju u svojoj fabrici čipsa "Marbo" u Laktašima.

Srbija

Izvor: Capital, B92.net

Utorak, 19.10.2021.

14:04

Poznata fabrika čipsa seli se u Srbiju
Ilustracija: Shutterstock/Akarat Thongsatid

Gašenje fabrike čipsa zvanično je potvrđeno iz kompanije "Pepsiko", gde za portal Kapital (Capital) kažu kako se proizvodnja seli u opštinu Bački Petrovac u Srbiji, te da je reč o novoj poslovnoj strategiji.

"Fabrika 'Marbo' biće rekonstruisana u centralni distributivni centar za celo tržište Bosne i Hercegovine, dok će fabrika u Magliću (opština Bački Petrovac, Srbija) postati regionalni proizvodni centar kompanije PepsiCo za područje Zapadnog Balkana, u čijem sastavu Marbo posluje već 13 godina", kažu oni.

Dodaju kako će preduzeće "Marbo" nastaviti prodaju i distribuciju u BiH, te da će sektori logistike i prodaje, kao i deo drugih administrativnih funkcija ostati u Laktašima.

"Ovakva reorganizacija poslovne strukture će biti završena do kraja 2021. godine", kažu u kompaniji "Pepsiko".

Buduće operacije u Bosni i Hercegovini će podrazumevati 32 zaposlena u Laktašima, dok će ostalih 127 dobiti otpremnine na osnovu socijalnog programa.

"Kako smo svesni uticaja koji će ova odluka imati na naše zaposlene, otpremnine će biti više od zakonski propisanih, a Marbo će osigurati da zaposleni imaju dovoljno vremena da pronađu druge mogućnosti izvan kompanije Pepsiko. Takođe, prema globalnoj politici mobilnosti kompanije Pepsiko, svi zaposleni u Laktašima imaće priliku da se prijave za novootvorena i upražnjena radna mesta u Magliću i imaće pravo na dodatak za preseljenje u skladu sa globalnom politikom", poručili su iz kompanije za B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: