Srbija

Utorak, 21.05.2019.

12:30

"Za pet godina u Srbiji zaposleno više od 12.000 zdravstvenih radnika"

Za pet godina u Srbiji je zaposleno više od 12.000 zdravstvenih radnika, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Izvor: Tanjug

FOTO: Depositphotos, everythingposs

Zapošljavanje najboljih studenata medicine ranije je, kako je rekao, bila "misaona imenica", a sada je to već postala tradicija.

U junu će biti zaposleno još 100 najboljih mladih lekara, pored dosad zaposlenih, a posao dobijaju i najbolje medicinske sestre i tehničari.

"Što to neko nije radio ranije? Nije ih to interesovalo", konstatovao je Lončar gostujući na TV Pink.

On je ukazao i da se situacija poboljšava kada je reč o odlasku ljudi na preventivne preglede, ali da je potrebno da se još podigne svest da je, koliko god se ulagalo u opremu, mnogo jeftinije da se uloži u preventivne preglede, problem otkrije i izleči na vreme

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

11 h

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Podeli: