Radnici i kompanije sve više volontiraju

Članice Foruma za odgovorno poslovanje, 17 kompanija koje posluju u Srbiji, uložile su više od 1,25 milijardi dinara u društveno odgovorno poslovanje u 2016.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 14.11.2017.

19:13

Radnici i kompanije sve više volontiraju
Foto: Thinkstock

Te kompanije su podržale 743 organizacije i 1.154 projekta, dok je u lokalnu zajednicu uloženo više od 580 miliona dinara, a najveći broj projekata realizovan je u Nišu, Novom Sadu, Beogradu, Kraljevu, Vranju i Leskovcu.

Izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva Neven Marinović rekao je na predstavljanju rezultata da su se, u poređenju sa prvom godinom kada je rađeno istraživanje, investicije u aktivnosti društveno odgovornog poslovanja uvećale dva i po puta.

"Broj sati koji su zaposleni u kompanijama posvetili volontiranju i društvenim ciljevima se uvećao za jedan i po put, a broj projekata posvećenih korporativnom volontiranju veći je za 30 odsto", kazao je Marinović.

On je dodao da su kompanije u poređenju sa periodom od pre pet godina uložile tri puta više resursa u zaštitu životne sredine i reciklirale sedam puta veću količinu različitih materijala.

"Kompanije su zadržale fokus na razvoju programa za razvoj svojih zaposlenih i nastavljaju da ulažu u zaštitu i bezbednost na radu iznad zakonskog nivoa", kazao je Marinović.

Članice Foruma za odgovorno poslovanje su realizovale ukupno 85 volonterskih projekata u svojoj organizaciji i učestvovale u još 25 eksternih volonterskih akcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: