Muke na jugu - ne mogu da nađu notara

Građani Bujanovca i Preševa još nemaju javnog beležnika.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 31.07.2016.

16:07

Muke na jugu - ne mogu da nađu notara
Foto: Freeimages.com

Pre mesec dana u Bujanovcu je postavljen notar, a posle tri dana smenjen jer nije ispunjavao uslove da se bavi tim poslom.

Stanovnici Bujanovca i Preševa za overu raznih ugovora moraju da putuju do Vranja gde radi samo jedan javni beležnik.

Vrata kancelarije prvog javnog beležnika u Bujanovcu u mraku i zaključana. Na ulazu zgrade, zalepljeno obaveštenje da je za novog vršioca dužnosti javnog beležnika određena Olivera Stamenović čija se kancelarija nalazi u Vranju.

Do početka jula ove godine stanovnici Bujanovca i Preševa su kupoprodajne , bračne ugovore ili ugovore o poklonu i hipoteci, mogli da overavaju u Osnovnom sudu u Bujanovcu i to besplatno.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi očekuje da resorno ministarstvo što pre pronađe rešenje i pomogne građanima juga Srbije.

Prema zakonu o javnim beležnicima predviđeno je da jedan notar radi na 25.000 stanovnika. U Srbiji ima trenutno radi 150, a potrebno je 397 notara.

Opširnije u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: