Region

Sreda, 10.02.2021.

16:21

Hrvatskoj od EU - 86 miliona evra

EK je odobrila iz Evropskog fonda za regionalni razvoj preko 86 miliona evra za proširenje širokopojasne infrastrukture nove generacije u Hrvatskoj.

Izvor: Tanjug

Hrvatskoj od EU - 86 miliona evra
Foto: Depositphotos, viperagp

"Svi Evropljani treba da imaju stabilan i brz pristup internet uslugama. To se pokazalo još važnijim u kontekstu pandemije koronavirusa kada su brojne digitalne aktivnosti prešle u puni onlajn format", izjavila je komesarka za koheziju i reforme Elisa Fereira, prenosi Hina.

Ona je dodala da će ovaj projekat, osim što će doprineti smanjenju digitalnog jaza između ruralnog i urbanog stanovništva, otvoriti nove mogućnosti i podstaći hrvatski socijalno-ekonomski razvoj.

Komisija je iztakla značaj interneta velike brzine za proizvođače u ruralnim područjima i mikropoduzeća, koji će putem mreže pristupiti novim tržištima i imati koristi od e-usluga.

Prema strategiji hrvatske vlade za razvoj širokopojasnog pristupa internetu s brzinama većim od 30 Mbit/s jedan je od preduslova razvoja savremene ekonomije.

U strategiji se stavlja naglasak i na potrebu osiguranja dostupnosti širokopojasnog pristupa s brzinama većim od 100 Mbit/s, kako bi razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa pratio i razvoj usluga i aplikacija kojima su za nesmetani rad potrebne veće brzine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: