Region

Sreda, 31.05.2017.

19:36

Agrokor "deli" otkaze u regionu: Prirodno osipanje

Postupak prestrojavanja poslovanja Agrokorovih firmi-kćeri u Bosni i Hercegovini dovešće i do otpuštanja.

Izvor: Tanjug

Agrokor
Foto: Thinkstock

Međutim, smanjenje broja radnih mesta ne bi trebalo da premaši 10 odsto, izjavio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Šarović je rekao novinarima u Sarajevu da je to procena koju je prestavnicima vlasti BiH tokom prošlonedeljnog susreta izneo vanredni poverenik hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak.

Kako prenosi portal Seebiz, on je objasnio da u Agrokoru ne nameravaju da otpuštanja sprovedu preko noći nego kroz duži period i kroz "prirodno osipanje radne snage".

Uz očuvanje što više radnih mesta, prioritet za vlasti u BiH, prema rečima Šarovića, ostaje rešavanje duga dobavljačima Agrokora, jer je procena da je to naslabija karika.

"Ukoliko to ne bude rešeno, čitav sistem će biti u opasnosti", kazao je on, dodajući da entietske vlade sprovode nadzor nad novčanim tokovima Agrokorovih kompanija u BiH putem bankarskog sistema, dok vlasti na državnom nivou kontrolišu eventualno iznošenje gotovo novca iz zemlje.

Čelnici vlade Federacije BiH su iza zatvorenih vrata održali sastanak s predstavnicima Agrokorovih firmi u BiH, što je deo ranije dogovorenog mehanizma čiji je cilj nadzor krize u tom koncernu i eventualne posledice po BiH.

U saopštenju sa sastanka navodi se da je posebna pažnja posvećena različitim informacijama o broju zaposlenih u Agrokorvim preduzećima, pri čemu se ističe da je potrebno imati u vidu sezonsko zapošljavanje, kao i "da su oscilacije u ukupnom broju zaposlenih moguće, posebno u odnosu na kraj prethodne godine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

5 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: