Srbija

Sreda, 17.01.2018.

15:55

Iz Abu Dabi fonda Srbija počela 14 projekata

Iz Abu Dabi fonda u oblasti sistema za navodnjavanje započeto je 14 projekata, izjavila je direktorka Republičke direkcije za vodu Nataša Mliić.

Izvor: Tanjug

Iz Abu Dabi fonda Srbija počela 14 projekata
(Foto: Thinkstock)

Prema njenim rečima, 11 projekata se radi u Vojvodini, a tri u centralnoj Srbiji.

"U okviru ovog fonda u pripremi su novi projekti koji će dodatno unaprediti poljoprivrednu proizvodnju", rekla je Milić na sednici Odbora za poljoprivredu Skupštine Srbije.

Ona je navela da se u narednom periodu planira procentualno povećanje priključenja stanovništva na pijaću vodu, kao i povećanje broja ledolomaca sa ciljem sprečavanja i umanjenja elementarnih nepogoda. Po pitanju procesa pridruživanja Evropskoj uniji i poglavlje 27, Milić je rekla da su u toku pripreme planova za implementaciju četiri direktive koje su osnova pregovaračke pozicije.

Istakla je značaj usvajanja Strategije upravljanja vodama na teritoriji Srbije 2016. godine, kao i projekta izgradnje brana "Svračkovo" i "Stubo-Rovni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: