Četvrtak, 27.01.2011.

00:12

Za Vladin avion 30 mil. EUR kredita

Avion za funkcionere će najverovatnije biti kupljen na kredit, za koji će biti data garancija države u iznosu od 3,3 milijarde dinara, odnosno 30 miliona evra.

Izvor: Novosti

Default images

Državna avio-flota uskoro će dobiti ”pojačanje”, a da li će se funkcioneri ubuduće voziti novom ili polovnom letilicom, i kog tipa, znaće se posle detaljne analize specijalnog ekspertskog tima.

Vlada će narednih dana formirati komisiju koja će se pozabaviti ovim pitanjem, a konačnu odluku doneće ministri, možda već i na sednici sledeće nedelje.

Posle kvara na ”lir-džetu”, jednoj od dve Vladine letilice, kada su premijer i njegovi saradnici morali prinudno da slete na surčinski aerodrom, u budžet za ovu godinu ugrađena je nabavka još jedne letilice.

Ekspertski tim dostaviće Vladi konkretan predlog šta bi bilo najekonomičnije, ali i najpraktičnije rešenje koje bi zadovoljilo državne potrebe. Komisija će, takođe, razmotriti da li bi trebalo prodati ”lir-džet” i novac uložiti u kupovinu novog aviona, najverovatnije tipa ”falkon”, ili ga zadržati u floti, a nabaviti polovnu letilicu.

Direktorka Vladine Avio službe Aneta Bulatović kaže da je kvar na ”lir-džetu” otklonjen odmah posle nekoliko dana nakon incidenta u decembru i da je on od tada gotovo svakodnevno u funkciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: