Milosavljević: Ne porediti cene

Poređenja cena proizvoda u Srbiji i sa cenama tih proizvoda u drugim zemljama su nezahvalna, kaže ministar trgovine u Vladi Srbije Slobodan Milosavljević.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 08.06.2010.

14:32

Default images

On je naglasio i da zna da su trenutno neki proizvodi kod nas skuplji nego u svetu, ali je dodao i da ima i obrnutih slučajeva.

Upitan da li zna da ima proizvoda koji su u drugim zemljama mnogo jeftiniji nego kod nas, ministar je odgovorio da su ta poređenja nezahvalna i da mora da se vidi da li je reč o nekoj akciji, sezonskom popustu ili nečemu sličnom.

Milosavljević je najavio da će se iduće godine, počev od 1. januara, u saradnji sa Zavodom za statistiku krenuti u praćenje nove potrošačke korpe, koja će biti usklađena sa statistikom Evropske unije (Evrostat) i da će se na taj način otkloniti mnoge nedoumice oko cena.

"Za sve ono što dajemo kao izveštaj o kretanju kupovne moći i cena imaćemo i mesečnu potvrdu i Evrostata. Mislim da će tada biti manje nedoumica o tome da li je neka roba u Srbiji skupa ili jeftina", rekao je Milosavljević.

Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević kaže i da neće biti ugrožena projektovana stopa inflacije od šest plus-minus dva odsto za ovu godinu. On je dodao i da se do kraja godine očekuje i pojeftinjenje goriva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: