Utorak, 04.01.2022.

12:16

Glovo dobio novog vlasnika

Nemačka grupa za dostavu hrane Delivery Hero saopštila je da je potpisala ugovor o kupovini dodatnih 39,4 odsto udela u španskoj aplikaciji za dostavu Glovo.

Izvor: Blic

Glovo dobio novog vlasnika
Ilustracija: buryakphoto/Shutterstock

Time je postala većinski vlasnik kompanije.

Očekuje se da će posao biti zatvoren u drugom kvartalu 2022. godine, podložno relevantnim regulatornim odobrenjima, navodi se u saopštenju kompanije Deliveri hiro u petak. Kompanija trenutno drži oko 44 odsto udela u Glovu.

"Nastavićemo da ulažemo u Glovov tim i proizvod i videćemo mnoge mogućnosti da dodatno unapredimo njihovo poslovanje uz pomoć naših resursa i stručnosti", rekao je Niklas Ostberg, izvršni direktor i suosnivač firme Deliveri hiro, piše portal Nešenal njuz (The National News), prenosi Blic.

Saznajemo: Upravo su otvorili prvi ekspres objekat u Srbiji, u planu još jedan FOTO

Njihov fokus na proizvod i brzo izvršenje dali su im vodeću poziciju na 16 od 25 tržišta, uprkos tome što su počeli rad nekoliko godina nakon većine konkurenata.

S obzirom na to da je tražnja za isporukom na kućnu adresu porasla tokom pandemije kovida 19, Deliveri hiro je u velikoj meri investirao u isporuku hrane i u takozvanu brzu trgovinu, koja ima za cilj da isporuči robu za samo 10 do 15 minuta. Kompanija, koja posluje u oko 50 zemalja Evrope, Latinske Amerike, Azije, Bliskog istoka i severne Afrike, matična je kompanija usluge dostave hrane Talabat.

Glovo ima obrtnu stopu od približno 3 milijarde evra (3,41 milijardi dolara) u bruto vrednosti transakcije, godišnju stopu organskog rasta od 80 odsto u 2021. i 800 miliona evra prihoda, navodi se u saopštenju. Posluje u 1.300 gradova u 25 zemalja širom Evrope, Centralne Azije i Afrike.

Ratovi dostava: Kako je stradao "Donesi"?

"Sa tržištima koja danas pokrivamo, možemo da opslužujemo ukupnu populaciju od više od 700 miliona ljudi. Naš potencijal je neiskorišćen i srećan sam što sam našao partnera koji odgovara našim ambicijama, kulturom i koji će nastaviti da podržava ovu avanturu u koju smo se upustili kako bismo dalje pokretali inovacije, ojačali našu ponudu u više kategorija i stvorili dodatnu vrednost za sve naše zainteresovane strane i industrija", rekao je Oskar Pjer, izvršni direktor Glova.

Glovo će nastaviti rad preko svoje postojeće platforme i brenda, pod postojećim menadžerskim timom, saopštio je Deliveri hiro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: