Gde u Beogradu da kupe stan oni sa manjim budžetom? Rakovica najpovoljnija

Već nekoliko meseci unazad najskuplji kvadrati, a samim tim i stanovi u Beogradu prodaju se u naselju koje ubrzano niče na obali Save - Beogradu na vodi.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.10.2020.

17:38

Gde u Beogradu da kupe stan oni sa manjim budžetom? Rakovica najpovoljnija
Foto: Depositphotos, AndreaA.

Međutim, gde građani sa nešto plićim džepom mogu da se skuće i koliko će novca morati da izdvoje za to?

Ubedljivo najjeftinija je Stara Rakovica, gde ćete kvadrat u starogradnji platiti u proseku 1.064 evra, a u novogradnji 1.359 evra. Ipak, prema izveštaju RGZ o cenama nepokretnosti za treći kvartal, primetan je porast cena, pošto je u drugom kvartalu ove godine u starogradnji kvadrat bio jeftiniji za 49 evra. Ovaj skok cene najbolje se vidi kada su u pitanju stanovi u novogradnji jer je cena kvadrata pre tri meseca bila manja za čak 385 evra.

Kvadrat stana u starogradnji na Voždovcu iznosi u proseku 1.309 evra, a u novogradnji 1.694. Ovde je situacija nešto drugačija, pa je tako starogradnja pojeftinila za 18 evra, a novogradnja poskupela za 54 evra.

Treća najjeftinija je Čukarica, gde kvadrat u starogradnji možete kupiti za 1.318 evra, međutim skuplja je kada su u pitanju stanovi u novogradnji, pošto biste za kvadrat morali da izdvojite 1.853 evra. Cena kvadrata u starogradnji porasla je za 58 evra, a cena u novogradnji se smanjila za 24 evra.

Inače, najskuplji kvadrat u Srbiji i u trećem kvartalu 2020. godine bio je u Beogradu na vodi i koštao je 9.019 evra. Za isti stan je i najviše novca izdvojeno sveukupno, u iznosu od 883.888 evra. Prvih sedam najskupljih stanova prodato je u ovom naselju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: